Tilitoimisto vai oma taloushallinnon työntekijä?

Tilitoimisto vai oma taloushallinnon työntekijä?

 

Etenkin isännöintialalla oma kirjanpitäjä on ollut tyypillinen tapa hoitaa oma ja asiakastaloyhtiöiden kirjanpito. Haluamme kuitenkin haastaa tätä perinteistä mallia toimia. Kirjanpidon ulkoistaminen on riskittömämpi, kustannustehokkaampi ja fiksumpi vaihtoehto oman työntekijän palkkaamiselle. Tässä blogissa kerromme sinulle miksi näin.

 

Vähennä riskejä ulkoistamalla vastuuta

 

Ulkoistamalla isännöintitoimistosi kirjanpidon tilitoimistolle peset käsistäsi työnantajan vastuut ja kulut. Jos tilitoimiston kirjanpitäjä sairastuu, hänet paikataan toisella henkilöllä hetkessä ilman, että se vaatii sinulta minkäänlaisia toimenpiteitä. Tilitoimisto on aina myös vastuussa oikeellisen kirjanpidon toteuttamisesta.

 

Kokemusta kiinteistöalan aitiopaikalta

 

Tilitoimisto, joka keskittyy isännöintialan ja kiinteistöalan kirjanpitoon istuu toimialan aitiopaikalla ja kerää jatkuvasti kokemusta useista isännöinti- ja kiinteistöalan yritysten taloushallinnosta. On selvää, että työntekijälle ei kerry samalla tavalla toimialan kokemusta ja kokonaisvaltaista näkemystä asioihin.

 

Ei henkilökunnan koulutuskuluja

 

Taloushallinnon osaajan on tärkeää päivittää itseään säännöllisesti. Ulkoinen taloushallinnon kumppani huolehtii kouluttautumisestaan omaan pussiin. Koulutuskustannuksissa säästät vuositasolla pitkän pennin.

 

Tilitoimisto pysyy kehityksen mukana!

 

Maailma viuhtoo eteenpäin hurjaa vauhtia. Digitalisaatio on aiheuttanut myös taloushallinnon alalla valtavan digiloikan. GDPR, sähköiset työkalut, automatisointi… tilitoimiston on jatkuvasti pysyttävä muutoksen rattaissa mukana ja uudistettava yhteistyön prosesseja. Ulkoistamalla taloushallinnon varmistat, ettei taloushallinnostasi vastaa kaavoihin kangistunut tekijä.

 

Vähemmän kustannuksia

 

Tilitoimistopalvelut ovat kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin työntekijän palkkaus. Paitsi että palvelu on itsessään usein edullisempi, kuin työntekijän palkka, säästyt myös työnantajan muilta kustannuksilta, kuten sairauslomien, lomien ja muilta työsuhteen kuluilta. Tilitoimistopalvelusi ei lomaile ja sairastunutta kirjanpitäjää paikkaa toinen kirjanpitäjä. Lisäksi tilitoimisto huolehtii sähköisistä taloushallinnon järjestelmistä ja niiden lisenssien kuluista.

 

Keskittynyttä ammattitaitoa

 

Tilitoimistossa työskentelee enemmän kuin yksi ihminen. Se myös tarkoittaa sitä, että taloushallinnon osaajien painopisteet vaihtelevat. Saat yhdellä kuukausihinnalla useamman osaajan työpainoksen.

 

Luottamus ja yhteistyö

 

Olennaisinta on luottamus tahoon, joka taloushallintoa hoitaa. Aivan kuten työntekijänkin kanssa, myös tilitoimiston kanssa homman on pelattava. Työntekijän taustoihin verrattuna, yrityksen taustoista saa ennakkoon paljon enemmän selville. Tilitoimistokumppanin vakaavaraisuus, toimintavuosien määrä, asiakkuuksien kesto ym. ovat tärkeitä tietoja ja kertovat yrityksestä paljon.

Tilitoimiston kanssa tehty yhteistyösopimus sekä sovitut yhteistyön rutiinit antavat hyvät lähtökohdat yhteistyölle. Sähköiset työkalut puolestaan pitävät yhteistyön ja prosessit reaaliajassa läpinäkyvinä. Aineistoihin päästään käsiksi hetkessä myös asiakkaan päästä.

Aika ulkoistaa isännöitsijätoimistosi taloushallinto? Tilikasi Oy on pieni, yhteistyökykyinen ja moderni tilitoimisto, joka on toiminut menestyksekkäästi jo vuodesta 1993. Keskitymme kiinteistöalan kirjanpitoon ja tunnemme sen kaikki koukerot perin pohjin. Jos yhteistyön kartoitus kiinnostaa, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Valikko